About Us

Slipmat Shop Romania produce slipmat-uri personalizate la o calitate superioara. Preferintele impatimitilor de vinyl sunt indeplinite prin varietatea de materiale folosite in productia de slipmat (pasla, piele, pluta, vinyl).Daca esti impatimit de scratch probabil iti vei dorii un slipmat foarte alunecos in contact cu platanul pentru alegerea cue-ului perfect . Daca folosesti vinylul doar pentru mixaj atunci probabil iti doresti un slipmat gros cu propietati antistatice si fonice. Home-user, cu siguranta vei alege unul antistatic, complex, personalizat ce satistface cele mai exigente cerinte.

Modelele de slipmat pot fi diferite dpdv al intrebuintarii, acestea fiind construite din materiale de inalta calitate cu propietati ridicate antistatice. Modelele ShipmatShop Romania vin in ajutorul DJ-ilor de club, scratch, badroom dar si a utilizatorilor de pick-up-uri si pasionatilor de muzica pe vinyl.

 

Ce reprezinta slipmatul ?

 

Slipmat-ul reprezinta suportul textil pe care vinylul este asezat pentru a nu intra in contact direct cu platanul . Poate multi dintre voi se intreaba de ce trebuie pus un material intre platan si placa. Ei bine aici intervine slipmat-ul cu proprietatile sale secrete. Un slipmat de calitate mentine rotatia constanta, impiedicand alunecarea vinylului pe platan. Pentru a intelege procesul fizic ,trebuie sa ne gandim la un platan ce se invarte la o anumita viteza , un ac cu o anumita greutate ce apasa pe placa, o placa vinyl cu un anumit gramaj si un motor ce incearca sa mentina viteza constanta(pitch). 

Slipmat-ul inbunatateste calitatea sunetului prin propietatile materialului din care este fabricat. Diverse materale pot influenta graficul de frecvente redat de acul de citire. Avand un material cu o densitate ridicata sau unul foarte subtire, putem observa foarte usor o schimbare in dinamica frecventelor joase sau medii sau chiar filtrarea acestora, influent fiind desigur calitatea acului si a dozei. Influenteaza mediul de citire avand rol de izolator fonic oprind transmiterea frecventelor joase catre ac, respectiv doza. Astfel efectul de “feedback” este atenuat, calitatea sunetului fiind la standardele la care a fost imprimat pe disc.

Slipmatul are un efect antistatic, retinand praful si impiedicand depunerea acestuia pe vinyl. In acelasi timp prin propietatile sale usor abrazive, curata placa mentinand-o curata si fara scame.